fredag 5 september 2014

Tove Jansson och annat smått och gott

Varje vecka händer nya spännande saker på vår skola och så även denna vecka. I måndags inleddes skoldagen med en gemensam samling/kick off för vårt Tove Jansson-tema. Tove är Finlands mest kända barnboksförfattare och hon skulle i år fyllt 100 år. Vi uppmärksammar därför henne och hennes verk som både författare och konstnär på skolan. Vädret visade sig från sin bästa sida och eleverna var förväntansfulla. 


Samlingen inleddes med att rektor Nina läste den fina och tänkvärda texten ur sången "Höstvisa" av Tove Jansson. 


Därefter började Marta berätta om Toves liv. Dagen till ära gestaltades Tove av Maarit. Vi fick höra hur Tove kom på historierna om Mumintrollen och vi fick ett överraskande besök av Snusmumriken som spelade munspel för oss.


 

Samlingen avslutades med att vi alla tillsammans fick sjunga sången "I Mumindalen".

Senare på måndagen var det dags för arbete med läsepåsen och arbetsboken i svenska. Eleverna fick en och en läsa högt för mig ur sin böcker. Därefter bytte vi ut de lästa böckerna till nya utmanande och intressanta böcker som läses under veckan och lämnas in i läsepåsen nästa veckas måndag igen. 


Eleverna jobbade även med bokstaven L i arbetsboken och vi tränade på att skriva riktigt fina bokstäver.

Under måndagen och tisdagen tränade vi på rutinerna kring lunchen och matsituationen. Vi tränade även på hur man använder kniv och gaffel.
På torsdagens bildlektion påbörjade vi vår första uppgift inom Mumintemat. Det färdiga resultatet kommer ni att få se på vernissage efter höstlovet. 

Staffan har på NO haft artkunskap och undervisat om svenska bär. Här nedanför spelar barnen bärmemory.


Trevlig helg önskar alla vi i Rävklassen!
//Christel
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar