fredag 29 augusti 2014

Vi är på gång!Den första hela skolveckan når nu sitt slut och nu är vi igång på riktigt! Veckan har innehållit en hel del nytt när det gäller läromedel, men också en del bekant. I svenska har vi börjat läsa i läseboken ”Huset på Ahlvägen” som är skriven av Martin Widmark som också skrivit böckerna om Lasse och Maja. Läseboken har även en tillhörande arbetsbok. Vi har också bekantat oss med extraboken "Äppel". I matematik arbetar vi vidare i samma bok som eleverna hade i fjol, d.v.s. ”Min matematik 1a”. Vi har under veckan repeterat en hel del i boken. Vi har också bekantat oss med extraboken "Ärtan". I matematik arbetar vi vidare i samma bok som eleverna hade i fjol, d.v.s. ”Min matematik 1a”. Vi har under veckan repeterat en hel del i boken. I NO har Rävarna tillsammans med Staffan fått lära sig om de olika årstiderna och om de vanligaste bären i Sverige. På bilden här nedanför radar eleverna upp årstiderna i rätt ordningsföljd.
På idrotten har Ulrika haft friidrott och trygghetslekar med barnen. I engelska har Viktor undervisat om ”Numbers” och på småslöjden gjorde eleverna fina bokmärken som de kan ha i sina läsepåsar tillsammans med Maarit. 


I torsdags var det dags för den årliga skolfotograferingen och Rävarna fick då nya skoltröjor som vi hade på oss på klassfotot. 
Det har varit en rolig och lärorik första vecka och eleverna har ivrigt tagit in allt nytt som årskurs 1 för med sig. Det har även varit full fart på rasterna och jag avslutar med några fina bilder från dagens rastaktiviteter och ser fram emot nästa vecka med nya äventyr tillsammans med Rävarna! 

Trevlig helg!
Christel


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar