söndag 25 maj 2014

En hel skolvecka utomhus...

Under den gångna veckan har Rävarna haft all undervisning utomhus. Vi har räknat, skrivit på dator, utvärderat musikalen, lekt och tränat matte med hela kroppen. Den stora utmaningen i uteundervisningen hade vi på torsdagen då vi skulle tillverka morsdagskort av silkespapper i hård sidovind. Det blev mycket motionerande den lektionen när alla små Rävar sprang omkring och jagade sina pappersbitar på skolgården, men skam den som ger sig. Resultatet blev fina kort och färggranna blomsterkransar som vi hoppas har glatt alla mammor på morsdagen.
På onsdagen gjorde vi ett besök på biblioteket och alla Rävar fick en alldeles egen bok i gåva. Vi fick höra lite om vilka tjänster ett bibliotek kan erbjuda och många kommer nu äntligen att få sitt första lånekort.
På fredagen hade vi två prao-elever i klassen och en elev från årskurs 4 som följde med oss under våra lektioner. Under förmiddagen hade vi en trevlig picknick ute i Hjorthagen tillsammans med vår vänklass Leoparderna. Vi hade lite lekar och tävlingar tillsammans. Det var en solig och varm tillställning och humöret var på topp.

Veckan avslutades med en miniexpedition ute vid Krampan. Vi tillredde mat över öppen eld, paddlade, tog svalkande dopp och övernattade i tält. Som lärare för detta härliga gäng kan jag inte annat än beundra alla elever för deras sätt att umgås och ha trevligt med varandra. De är inte rädda att ta sig an utmaningar och de fixade galant att göra upp eld, paddla och sova i tält. Stort tack till de föräldrar som ställde upp under expeditionen. Er insats är guld värd!

Nedan följer lite bilder från veckan som gått:


Utvärdering av musikalen genom att producera bild och text av sina tankar...

Ute-engelska.


Lässtund i solen.


Trix med bokstäver.


Biblioteksbesök.


Matematik med hela kroppen.Lite Trullepyssel.


På utflykt i hjorthagen.


Lekar och tävlingar med vår vänklass.


Lite hjälp på traven när stegen blir tunga. Oscar och Charlie hjälper till att få alla trötta Rävar tillbaka till skolan igen.RÄVARNAS MINI-EXPEDITION

Tältövernattning vid Krampan 23-24/5.2014Tack för en fin expedition! Ni är toppen :-)

H: Ida & JonasInga kommentarer:

Skicka en kommentar