fredag 28 februari 2014

EXPEDITIONSDAGS!


Äntligen var det dags för Rävarna att få ge sig ut på sin efterlängtade expedition. Alla elever i förskoleklasserna samlades tidigt på onsdag morgon för att packa ihop sin utrustning och lasta den på en släpvagn. Sedan gick vi 2 km till stadens nybyggda Idrottshall där vi åkte skridskor i tre hela timmar. Matsäcken avnjöts uppe på läktaren och i ett provisoriskt korvstånd bjöds det på varm korv med bröd, lite frukt och något gott att dricka till. 
När vi avverkat skridskoåkningen följde en vandring på 2 km tillbaka till skolan. 
Det var trötta med nöjda barn som lastade av alla grejor från släpvagnen när vi väl kommit oss tillbaka till skolan. Det är det expeditioner handlar om: känna sig lite trött, känna sig lite hungrig, inte ge upp utan kämpa tillsammans. Nu har vi genomfört en första miniexpedition så nu får vi börja ladda för flera utmaningar längre fram i vår. Bra jobbat alla Rävar!

Förutom expeditionen har vi också haft uteskola i Hjorthagen, vi har jobbat på datorn och haft alla vanliga lektioner då vi sjungit, idrottat, räknat och skrivit. Det är kul att vara ordentlig igång efter sportlovet igen! Nu blir det musikal och tidningsveckor för hela slanten. Fullt ös i rävgrytet!Dags att bege sig ut på miniexpedition!


All packning lastades på släpvagnen.


...och sen gav vi oss ut på vandring.


44 par skridskor skulle knytas, det blir totalt 88 stycken skridskor. Tålamod och gott humör krävs det då :-)


Äntligen ut på isen!Lunchpaus med varmkorv.


...och sen vandrade vi till skolan igen.


Samling och utvärdering på ängen.


Uteskola med temat addition.
Man kan alltid krypa in i en stubbe om det börjar regna.


En liten larv kröp fram i februari. Den bäddade vi ner i löv och jord igen.


Geggiga lekar på skolgården.
Lite vanligt jobb i klassen.


Trevligt helg!

Önskar alla Rävar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar