söndag 9 mars 2014

TIDNINGSVECKA OCH EN FÖRSMAK AV MUSIKALSCENEN


Under veckan som gått har Rävarna jobbat med tidningar och tidsskrifter på många olika sätt. Vi inledde tidningsveckan med att göra ett collage genom att söka efter bokstäver vi har i vårt namn och klippa ut den. Sen valde vi noga ut fem bilder som beskriver något som vi tycker om och limmade upp alltsammans på ett papper. 
Ett annat tidningspyssel vi gjorde är våra färggranna och snoffsiga hattar. Utöver det har vi också valt ut vårt favoritställe på skolgården och övat oss på att beskriva det genom att teckna. För det är så journalister gör, beskriver och rapporterar. 
På torsdagen gjorde vi ett besök till gamla bion här i Mariefred tillsammans med Hjortarna. Alla Rävar och Hjortar fick så på scenen och känna hur det kändes att stå där och blicka ut över den stora salongen. Vi fick en liten försmak av hur det kommer att bli att när musikalen tar form och spelas upp inför publik. Spännande!
Utöver det har vi haft helt vanliga skoldagar med vanliga ämnen. På torsdagen besökte vi hjorthagen och räknade matte tillsammans i skogen. Det var en skön dag ute i friska luften och vi hittade en perfekt stock som fick bli vårt klassrum den eftermiddagen.
Nu väntar nya utmaningar! Vi ses på måndag.

Hälsningar: Ida & Jonas


Tidningsveckan körde igång redan på måndag morgon.


Ivriga bokstavsletare.


Resultatet blev ett fint collage bestående av bokstäver och bilder.


I nästa kreativa process skulle alla tillverka ett plagg av en tidning. 


Det blev snygga hattar till alla!Hattarna målades sedan i fina färger.Vi har övat oss på att beskriva miljöer genom att teckna.
På torsdagen vandrade vi iväg till den gamla bion i staden.


Där fick vi se salongen där vi skall spela upp vår musikal.


Alla fick testa hur det kändes att stå på scenen.
Vi hittade ett fint klassrum i Hjorthagen där vi räknade lite matte.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar