torsdag 26 maj 2016

Utflykternas vecka

Den här veckan har vi hunnit med två utflykter. På tisdag stod årets sommarexpedition på schemat. Och vilken dag det blev! Vi hade verkligen tur med väder och vind. En lätt medvind under de 6km vi skulle paddla gjorde arbetet riktigt njutningsfullt. Tog man en kort paus för att vila eller njuta av tystnaden, fånga näckrosblad, titta på fåglar eller bäverbon så gled man långsamt vidare i rätt riktning. Jag kommer ihåg att vi förra året hade bra väder, men då hade vi lite motvind och vi fick kämpa oss framåt för att inte åka rakt in i skogen och med den upplevelsen i bakhuvudet så var i alla fall jag lite nervös inför årets paddlingstur :)


I år fick vi äta en mycket god lunch vid Ulvahuset. Under lunchpausen fick eleverna även pröva på att klättra tillsammans med Robban Kärrlander. Många testade på det och de var jätteduktiga på att klättra! Högt klättrade de och snabbt gick det. Bra jobbat!fotat av Robban Kärrlander


Då vi kom fram till Kanotkungens upptagningsplats hann några elever med en lite längre paus på stranden där de passade på att leka och bada.Efter pausen vandrade vi glatt iväg tillbaka till Krampan, ca 1 mil. Elevernas energi verkade inte tryta det minsta. Då vi kom fram till Krampan fortsatte de att leka och bada, medan de vuxna helst satte sig på en bänk med en kopp kaffe i handen :) Bra jobbat allihopa! Det var med ett leende på läpparna jag åkte hem efter den dagen. 
På torsdag var det dags för veckans andra utflykt. Den här gången bar det iväg till Callanderska gården i regn och rusk. Vid hembygdsmuseet fick eleverna testa på att karda ull och göra armband, slipa knivar, såga, tvätta kläder och göra smörknivar. Dagen på museet uppskattades mycket av eleverna och de gick energiska och uppfyllda av intrycken från uppgift till uppgift. Dagen avslutades med saft och bulle till en "luffares" sånger. Tack Callanderska gården och hembygdsföreningen för inbjudan!

Nu får vi väl börja räkna ner skoldagarna och köra igång med slutspurten! De två följande veckorna ska vi förstås öva en del inför skolavslutning, men vi ska även hinna avsluta några projekt vi håller på med, packa ihop allt vi jobbat med under året samt utvärdera året som gått.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar