fredag 20 maj 2016

Bildbomb

Tyvärr blev förra veckans blogginlägg borta. Så nu kommer här en riktig bildbomb från de två senaste skolveckorna. Vi har varit ute en hel del och passat på att njuta av det vackra vädret samtidigt som vi har lärt oss många nya saker.

Vi har haft besök av Kulturskolan som spelade många fina, kända låtar för oss samtidigt som de hade en liten frågesport.

Eleverna har orienterat en del på idrotten och på World Orientering Day var vi med och slog världsrekord i orientering!Vi har under NO-lektionerna haft vatten som tema. Man kan göra mycket med vatten. Vi valde att rita, prata, titta på film, experimentera och dramatisera under våra lektioner.


I matematik har vi en längre tid arbetat med längder och vikt. En dag gick vi till Hjorthagen för att se hur långt vi måste gå för att komma upp till en kilometer!
Vi har tillsammans med Hjortarna deltagit i Trafikkalenderns kampanj "Gå & cykla med klassen". En förmiddag gick vi tillsammans till Hammarens IP. På vägen dit hade vi några olika matematikstationer och väl framme på IP fick eleverna lite mellanmål och vi körde ett par engelska rörelsesånger. På vägen tillbaka diskuterade vi trafikmärken och vad de betyder. En mycket lyckad dag.

Sist men inte minst har vi i klassen fått en vinnare i roadracing (motorcykel). Johanna vann SM-tävlingen i Anderstorp, vilket var startskottet på årets tävlingar i Sverige. Vi säger GRATTIS och lycka till under resten av säsongen :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar