onsdag 28 oktober 2015

Innehållsrik vecka

Den här veckan var Anette med oss tre dagar. Rävarna har träffat Anette ett par gånger tidigare, bland annat förra hösten då de arbetade med vispen. Nu var Barnkonventionen temat och Rävarna fick tillsammans fundera på ord som sårar en och ord som gör en glad. De fick alla skriva ner ett positivt ord per klasskompis som beskriver hurudan kompisen är. Det här sammanställde Anette sedan till fina diplom som alla fick sista dagen Anette var med oss. Under de här dagarna hann eleverna även skriva fina berättelser om vänskap och antimobbning som de fick spela upp som skuggteater. Det här var mycket omtyckt och vi ska absolut jobba med skuggteater igen. Tack Anette för allt arbete du gjorde. Det var mycket uppskattat. 


Rävarnas fina bilder inom ramen för höstens tema
hänger utanför klassrummet

Den här veckan var det även dags för vår avslutning på höstens tema World´s children´s prize. På torsdag fick alla elever i åk F-3 i åldersblandade grupper gå runt till fyra olika stationer. De fick göra pärlarmband, lära sig en dans till Måns Zelmerlöws låt Heroes, måla flaggor och jobba med samarbetsövningar.

Sista dagen före höstlovet hade vi en liten fest där vi alla dansade till Heroes ute på skolgården. Vi hade en stor publik som hängde med i dansen och det var riktigt fin stämning. I idrottssalen uppträdde varje årskurs med ett eget program och till sist sjöng vi alla Sång till friheten. Efter sången kunde man ana några tårar i personalens ögon och gåshud var ett faktum. Det var så fint och stämningsfullt! Tack till kökspersonalen som bjöd på saft och hembakade kex!

Istället för allsång hade vi alldans ute på skolgården
Rävar och Hjortar uppträdde med texter ur barnkonventionen
Jag hoppas att ni alla får ett skönt höstlov och hinner ladda batterierna. Nu är det inte långt kvar till jul :)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar