söndag 8 december 2013

Jul och vänlighet på tapeten.

Det hörs många glada julmelodier i korridorerna vid Gripsholmsskolan nu. Rävarna är i full gång med att öva inför julfesten och de ses både små tomtenissar och gulliga troll lite här och var under skoldagen. Det är spännande tider. 
I klassen har vi hela fem stycken adventskalendrar som vi öppnar varje dag. Vi läser också en adventssaga och har pratat mycket om julförberedelser och olika tomtar. I Trulleskogen fick eleverna bekanta sig med bland annat hustomten, den sibiriska tomten, strandtomten och skogstomten. I Hjorthagen byggdes små fina hus till våra påhittade väsen och det var nästan så vi såg de små nissarna tassa omkring bland mossan.
Under veckan har vi också haft besök av vår vänklass Leoparderna. De läste upp sina fina berättelser som de själva författat och det var en trevlig stund vi hade tillsammans. Nu planerar vi ett återbesök då det är dags för oss att bjuda våra vänner på en trevlig upplevelse.
Veckan avslutades på ett fint och värdigt sätt genom att fira Finlands självständighetsdag. Vi sjöng Vårt land och såg den finska flaggan vaja ute på gården. Vi lärde oss också vad alla de nordiska länderna heter och var de finns på kartan.
Festligheterna fortsätter även nästa vecka och tomtarna i korridoren lär bara öka i antal. Det är bara av njuta, för detta är den absolut bästa tiden på året i en förskoleklass.

Klurig matematik.


Spännande paket i adventskalendern.


Klassen hade besök av Leoparderna som läste sina berättelser för oss.Det var spännande historier vi fick lyssna på.
I Trulleskogen dök det upp många olika tomtar.Vår uppgift var att bygga små hus till dem.Tankearbete i tomtelandet.


1 kommentar: