torsdag 12 december 2013

Från glittrig Nobelmiddag till glöggmys bland stock och sten.


Veckan som gått har minsann bestått av ytterligheter. På tisdagen klädde vi oss i glitter och glamour för att delta i Nobelfesten som ordnades på skolan samt avnjuta en fin Nobelmiddag i vår egna skolmatsal. Det var en högtidlig dag och alla Rävar visade sitt bästa uppförande under både festen och middagen. En lärorik dag på många sätt och vis.
På onsdagen drog vi på oss gallonkläderna igen och gav oss iväg på en papparkaksvandring i Hjorthagen. Under vandringen möttes Rävarna av olika gåtor som tomten skickat ut och för varje rätt svar kunde man få en pepparkaka till gruppen. Totalt fick Rävarna 20 pepparkakor och framme i tomtelandet kokade vi glögg på våra spritkök och mumsade på alla pepparkakor vi samlat ihop. En skön dag med dom vana skogsrävarna!
Under veckan har vi övat mycket inför julfesten och Hjortarna har spelat upp sin version av julspelet för oss. Det är alltid trevligt med besök i klassen.
På torsdagen besökte vi både biblioteket och Munkhagskyrkan. På biblioteket kunde vi läsa många fina julböcker och i Munkhagskyrkan fick vi ta del av ett fint och stämningsfullt julspel. 
Dessutom är vi i full gång med kalenderöppning, sagostunder och virtuella adventskalendrar som bjuder på spel och olika former av utmaningar. Vi sjunger julsånger och skriver diktamen. Vi har lärt oss veckodagarna på engelska och knåpat med julyssel. Det är innehållsrika dagar nu, men det är så det ska vara strax innan jul. Vi myser och njuter av adventstiden så mycket vi bara hinner och kan. 


På Nobeldagen avnjöt vi en fin middag i skolans matsal.


Vi har övat på julspelet som vi skall framföra på julfesten.


Hjortarna besökte oss för att visa upp sin version av julspelet.Vi har öppnat adventskalendrar. Både i paketform, i traditionell form och i virtuell form. Det är många varianter av adventskalendrar vi skall hinna öppna. Spännande tider!På onsdagen gav vi oss iväg på en pepparkaksvandring.


Tomten hade skickat kluriga gåtor till oss som vi skulle lösa tillsammans.


Väl framme i tomtelandet kokade vi glögg på våra spritkök.


Skogskockarna är i full gång i köket.


Trötta ben ute på ängen.
På torsdagen gjorde vi olika besök i staden.


Först gick vi till biblioteket.


...och läste många mysiga julböcker.


Det glada Räv-gänget på biblioteket!


Sen besökte vi Munkhagskyrkan......där vi fick se ett julspel med en nästan helt riktig kamel.
Kompismassage är skönt för att varva ner mellan alla julbestyr!


Nu laddar vi för den sista skolveckan denna termin. Vad fort tiden har gått, men det betyder bara att vi haft roligt, eller hur? Hou hou, från oss alla!


Hälsningar: Ida, Jonas och alla Rävar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar