söndag 10 november 2013

Gråa men varma dagar i Trulleskogen

Rävarna har fortsatt att vistas ute i höstskogen som blir allt gråare och våtare vad tiden lider. Det är fortfarande väldigt varmt och skönt väder ute så vi jobbar på i det fria. Under veckan som gått har vi fokuserat mycket på meningar, hur de ser ut, hur de tillsammans skapar texter och hur olika meningar tillsamman skapar berättelser. Vi har byggt serier där meningar utgjort grunden i händelseförloppet. Vi har skapat fantasifigurer och låtit dem få liv i våra berättelser. I matematiken har vi laborerat mycket med tiokompisar. Löv och stenar fick bli vårt laborationsmaterial och sedan har vi räknat, funderat och klurat kring hur alla tal finner sina kompisar. Mot slutet av veckan drillades kunskaperna inomhus med vanliga uppgiftspapper. Utepedagogik mötte innepedagogik och tiokompisarna har nu stötts och blötts på väldigt många olika sätt. Det borde sitta nu.
På torsdagen gjorde vi vårt andra besök till biblioteket och alla rävar fick låna nya böcker att läsa i skolan. På fredagen hade vi besök av en farmor i klassen. Hon följde med oss under hela skoldagen och berättade för oss alla hur det var när hon gick i skolan. Bland annat fick vi veta hur det gick till när en liten mus dök upp ur hennes skolväska. Det är alltid roligt och givande att få besök! 
Här kommer ett smakprov på veckans äventyr.Veckan inleddes med meningsbygge i Trulleskogen.Klätterpaus för att öva motoriken.


Mera meningar...Skön andhämtningspaus i Hjorthagen.


Alltid lika skoj med utflykt i skogen.


I hjorthagen lånade vi hjortarnas lada för skapa oss en meningslya. Rävarna övade på stor bokstav och punkt.
...och serierna vi bygger blir allt längre och längre.
Lite meningspyssel i Trulleböckerna.


...och mera jobb i skogen.
Äntligen fika!

Alla Rävar på väg till biblioteket.


Miljö och global uppvärmning är ett hett tema för gruppen.

Tiokompisarna konkretiserades med riktiga kompisar. 
"Om du har tre kompisar, hur många behövs ytterligare för att det skall bli tio?" 


En version av tiokompisar som här konkretiseras med hjälp av papper och löv.
På fredag gästades vi av en farmor till en räv. Hon berättade för oss hur det gick till i skolan när hon var barn. Vi hade många intressanta diskussioner.


Tack för en fin vecka! Rävar, vi jobbar vidare.

Vi ses på måndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar