fredag 25 oktober 2013

Avslutning på oktober i strålande sol och +15 grader.

Den sista skoldagen i oktober månad vistades alla Rävar utomhus så gott som hela dagen. Dagen inleddes med Räfs-talko, då nästan alla skolans elever hjälpte till att kratta löv ute på skolgården. Efter avslutat verk bjöds alla talkoarbetare på saft och kaka som vi avnjöt i den varma solen. 
Efter lunchen gav vi oss av ut i Hjorthagen för att tillsammans fira att vi gjort så väl ifrån oss under de första månaderna i skolan. Vi slog läger vid ladan och stekte pannkakor som avnjöts med hallonsylt och vispgrädde. Som dryck serverades hallonsaft. Vi hjälptes åt att steka pannkakorna och vi hjälptes också åt att äta upp dem.
Alla elever är mycket bekväma ute i skogen vid det här laget. Vi hjälper varandra, vi uppmuntrar varandra  och vi njuter av varandras sällskap. Det kändes bra att få avsluta den första etappen på skolåret med en så fin stund ute   i Hjorthagen. Tänk vad mycket vi redan hunnit uppleva och vad mycket vi lärt av och med varandra. Nu tar vi alla ledigt från skolundervisningen en vecka och med dessa bilder önskar vi er sköna lediga dagar. Vi ser fram emot att få träffa er snart igen. Rävar, ni är ett härligt gäng!

Rävarna deltog glatt i Räfs-talkon!
Talko=Finlandism som betyder att jobba tillsammans för den goda sakens skull.Efter utfört verk bjöds alla talkoarbetare på saft och kaka.

På eftermiddagen var det dags för en skön utflykt till Hjorthagen.


 Kolla in min nya näsa!


Väl framme hade vi en genomgång av hur man använder stormkök på ett tryggt och säkert sätt. Lite enkla kocktips för den lilla skogskocken delades också ut.


Dags att steka pannkakor!
Mums!


Mera pannkakor...


en alldeles egen pannkaka...


som avnjuts i gott sällskap och underbart väder.


Pannkakskö.


Det bästa stället att avnjuta pannkakor är ute.
Som dryck serverades hallonsaft.


En till...


Det blev "tummen upp"!


...bara en till :-)


Trevligt höstlov till alla Rävar och deras familjer!

ö: Ida & Jonas
Vi ses snart igen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar