fredag 27 november 2015

Inför första advent

Idag körde äntligen Gripsholmsskolans jultraditioner igång i och med att vi i fackeltåg gick till kyrkan för att samlas inför första advent. Det var så stämningsfullt att tillsammans med åk F-3, personal och föräldrar gå till kyrkan, där vi bland annat fick lyssna på vacker körsång. Väl tillbaka på skolan bjöd kökspersonalen oss på varm saft och pepparkaka. Adventsstämningen fortsatte i klassrummet med berättelsen om Pettsons tomtemaskin.
Den här veckan hann vi pröva på programmering. Code.org har flera bra uppgifter där barn får testa på att programmera och eleverna var ivriga att få testa på att programmera den lilla arga fågeln från Angry Birds. Eleverna var riktigt bra på att klura ut vad de skulle göra för att lösa uppgifterna och det var kul att se hur duktiga de var på att hjälpa varandra. Här är länken till programmet vi använde oss av: https://studio.code.org/hoc/1

Den här veckan hann vi även börja med division. Den senaste tiden har vi jobbat med multiplikationstabellerna och lärt oss tvåans, femmans och tians tabeller och nu var det äntligen dags att köra igång med divisionen.  Det kändes lite enklare och roligare att räkna division då vi fick använda oss av klossar :)

Hoppas ni alla får en trevlig fösta advent!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar