fredag 20 mars 2015

Vecka 12

På måndag fick vi besök från Folktandvården då Sofia och Super-Fia kom till klassen och berättade hur man bäst tar hand om sina tänder. Eleverna var jätteduktiga på att berätta hur man borstar sina tänder rätt och vilken sorts mat som är bra för tänderna. Tyvärr hade inte Super-Fia lika bra koll på det här, så Rävarna fick tillrättavisa henne då hon tog fram en diskborste och chokladsås för att borsta tänderna.
Sofia från Folktandvården berättar om tandtrollen
som fiser på tänderna då vi ätit.
Super-Fia har tandvärk och
måste ringa till vårdcentralen.Hela veckan har det på skolan och i medier snackats om solförmörkelsen, men det dåliga vädret gjorde att vi inte kunde se solförmörkelsen från skolgården, utan fick titta på TV då månen sakta men säkert passerade mellan jorden och solen. Lika bra var kanske det, eftersom det är farligt att titta på solförmörkelse utan skyddsglasögon. Vi får hoppas på bättre väder om 24 år då vi nästa gång har möjlighet att uppleva solförmörkelse i Sverige.


Förutom solförmörkelsen uppmärksammade vi på fredag Internationella Downs syndromdagen som är på lördag 21 mars. På Facebook har Nathea, vars storasyster Noelle har Downs syndrom, skapat evenemanget "Rocka sockorna". Nathea uppmanade alla att den 20 mars bära omaka par sockor för att visa att annorlunda är både bra och kul. I samband med det här fick vi även under dagen besök av Barbara som jobbar på skolan. Barbara berättade vad Downs syndrom innebär och lite om sig själv. Tack Barbara för att du tog dig tid att komma in till Rävarna! Här kan ni läsa om evenemanget på Facebook och här kan ni se en intervju som TV4 gjorde med Nathea.

Rävarna rockar sockor


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar