fredag 6 februari 2015

Vinterexpedition


På torsdag var det äntligen Rävarnas och Hjortarnas tur att genomföra årets upplaga av Vinteräventyret. Lite nervösa var vi alla över hur vi skulle orka vandra nästan en mil, men eleverna var väl förberedda. Vi kämpade på och alla 42 elever, 7 vuxna och 2 hundar kom efter ett par timmar och ca 8km fram till Åkers ishall. Gott med saft och macka i skogen!

Efter ett par kilometer på cykelvägen tog vi sikte på Minörgrottan och begav oss in i skogen. Vi hann inte långt förrän skogvaktaren Anton Minör kom ifatt oss och sade att vi inte kan gå till 
hans grotta eftersom det 
snöat så mycket. Vi fick vända tillbaka med löftet om att vi senare i vår kanske kan besöka hans 
grotta! 


Då vi kom fram till Åkers ishall var det dags för frågesport! Frågorna handlade om allt från jambalaya och Sveriges statsminister till rådjur och rektor Nina. Eleverna var duktiga på att svara på frågorna och efter en halvtimme var de alla välförtjänta av lunch! Oj vad gott det var med en varm soppa och pannkakor med sylt och grädde!

Konståkare i farten

Sista gemensamma leken för dagen 
Efter lunchen tog vi på oss våra skridskor och lekte på isen, spelade ishockey/bandy och prövade på lite konståkning. Även om vi redan hade vandrat närmare en mil hade eleverna mycket energi kvar!

Efter korv med bröd och festis var äventyret över för den här gången. Ett par elever hade ännu så mycket energi kvar att de passade på att leka i snön utanför ishallen tills de blev hämtade av sina föräldrar. Imponerande!

Tack för en lyckad expedition!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar