fredag 16 januari 2015

Vårens tema: Samer

Nu har vårens övergripande tema kört igång. Under våren kommer vi att arbeta kring temat samer inom de olika skolämnena. 

På onsdagen fick vi besök av samekvinnan Viktoria Harnesk som berättade spännande historier om livet i Sápmi både förr och nu. Viktoria jojkade för oss och berättade om både språket och kulturen. Eleverna var också intresserade av att höra Viktoria berätta om skolan och maten och hon fick många frågor som berörde de här två områdena.  
Viktoria ville även jojka med oss. Det var så fint och stämningsfullt att höra förskolan, årskurs 1 och årskurs 2 jojka vinden tillsammans!


Den här veckan började vi i småslöjd sy bokmärken i de samiska färgerna blått, gult, rött och grönt. Nu i början kommer vi att öva lite extra på att trä tråden på nålen och att få en knut på tråden. Då de här grundläggande, men ändå rätt knepiga sakerna, sitter kommer eleverna att kunna arbeta mer självständigt med sina alster. 

I matematik fick eleverna äntligen de nya matematikböckerna "Mera favoritmatematik", som är en fortsättning av höstens matematikbok "Min matematik". Den nya boken är däremot en svenska upplaga, men den är uppbyggd på samma sätt som höstens bok.

Tyvärr har jag inte ännu full koll på tekniken. Jag hoppas att jag i fortsättningen kan få in några bilder på bloggen :)

Hanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar