fredag 24 januari 2014

LYCKAN ATT FÅ DEN ALLDELES FÖRSTA MATTE- OCH LÄSEBOKEN.


Veckan inleddes med en stor händelse. Redan den första lektionen på måndag morgon delades läseboken ut. Tillsammans läste vi den första texten, skrev våra namn i den och letade efter bekanta ord i stycket. Senare i veckan inleddes också arbetet i matematikboken, så nu känns det som om vi rullar på fint i de två ämnen som är så viktiga i förskoleklassen. Bra jobbat alla Rävar!
Ytterligare en höjdpunkten under veckan var att Renata Chlumska besökte vår skola. Hon berättade för oss om sina äventyr och hur viktigt det är att tro på sej själv och att man faktiskt kan så mycket mer än man själv anar. Som läxa fick  hitta på ett drömäventyr och det kommer vi att fortsätta jobba med under den kommande veckan. Den 3/2 är det sedan dags för en träff med Renata via Skype där vi funderar vidare på våra äventyr och hur de kan förverkligas. Som ni säkert har läst på hemsidan är detta ett ämne som vi i Gripsholmsskolan kallar för Heartware. Det kommer att dyka upp många gånger framöver. 
Nedan följer lite bilder från den gångna veckan.Full koncentration när den nya läseboken delas ut.
På uteskolan har vi tränat på långa och korta ord.


Klassens längsta ord var "pansarvagnslångtradare"...


...och det kortaste var "i".Roliga och kluriga uppgifter i nya matteboken.Ett mycket trevligt besök av vår mentor Renata Chlumska.
TREVLIG HELG!

Önskar alla Rävar.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar