söndag 29 september 2013


En vecka med intressanta upplevelser och nya lärdomar!


Under veckan som gått har vi jobbat med former och mönster genom att både bygga och rita. Vi har arbetat både i helgrupp, tvärgrupper och individuellt och det är roligt att prova på olika arbetsformer och se hur alla utvecklas i de olika arbetsmomenten.
Vi har format cirklar, kvadrater, rektanglar och trianglar av både naturföremål och oss själva. Det är inte alltid så lätt att tänka i abstrakta banor, med genom att ta hjälp av varandra hittades fina lösningar till sist.

Vi har målat och ritat mönster.

...och hunnit med många lekstunder.Veckans höjdpunkt var besöket på leksaksaffären. Leopolds mamma visade oss hur en leksaksaffär fungerar. Vi lärde oss om skatter, moms, inköp, transport av varor och vad man skall tänka på när man startar upp en egen leksaksaffär.


Alla Rävar fick hjälpa till att laga ett skyltfönster genom att teckna den leksak de själva helst skulle tillverka i fall de ägde en leksaksfabrik. Teckningarna hittas nu i leksaksaffärens skyltfönster, så har ni vägarna förbi, ta gärna en titt!
Alla fick skriva ut ett eget kvitto på kassaapparaten.Vi fick lära oss att prissätta varor.Vi fick också naturligtvis leka affär.


Som vanligt, dokumenterade vi vårt besök genom att göra en egen stor gemensam teckning över de leksaker vi kom ihåg att fanns i leksaksaffären. Resultatet av gruppens samarbete hittas i läsepåsen. Stort tack till Leopolds mamma Susanne för det fina besöket!
 


Utöver det har vi också övat addition, lärt oss färgerna på engelska och jobbat med veckans bokstav som denna gång var "R".Välkommen att hänga med på nya äventyr nästa vecka! Vi ses.

H. Ida & Jonas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar